Video Awards

Juhlitaan laadukkaita videoita!

Tubecon Video Awards 2018 ehdokkaat

YouTube-videot viihdyttävät, koskettavat ja muuttavat maailmaa. Tubecon Video Awards on uudistunut palkintogaala, jossa juhlitaan luovuutta ja suomalaisia videontekijöitä. Sen tarkoituksena on antaa julkista tunnustusta videontekijöille, jotka ovat onnistuneet kategoriassaan erityisen hyvin. Tubecon Video Awards palkinnot jakaa Suomen tubettajat ry, jonka tehtävänä on edistää suomalaista YouTube-kulttuuria.

Yleisö on saanut ehdottaa videoita ehdokkaaksi joka kategoriaan videoista, jotka on julkaistu aikavälillä 1.6.2017-1.6.2018. Yleisön ehdotusten pohjalta Suomen tubettajat ry:n raati valitsi lopulliset ehdokkaat. Joka kategorian voittajan äänestävät Tubeconiin valitut tubettajat. Yleisön suosikkivideota pääsee piakkoin äänestämään kuka tahansa. Voittajavideot ja niiden tekijät palkitaan Tubecon Video Awardsissa lauantaina 18.8. kello 17 Helsingin Messukeskuksessa.

Yleisön suosikkivideo

Yleisön suosikkivideoäänestys on auki 9.8.-16.8. Käy äänestämässä omaa suosikkiasi TÄÄLTÄ!

Heitän tyttöystävän veteen

MIKLU

Suositun vlogaajan hyvin suosittu prank-video

Glittertissit #verhotestaa

MARIIEVERONICA

Suositussa sarjassaan tekijä käsittelee samalla kehonkuvaansa mutkattomasti rohkaisten katsojiaan samaan.

Mun 10 salaisuutta

ILONA

Salaisuudet kiinnostaa monia, tässä tapauksessa puolta miljoonaa suomalaista.

Parisuhdetyypit

BIISONIMAFIA

Hauska ja hyvin suosittu katsaus ihmistyyppeihin

Hyppää kyytiin feat. Cheek

MMIISAS

Suureen suosioon noussut tutustuminen ajankohtaiseen tähteen

Ope räppää aamunavauksessa

JAN NYBERG

Sekä YouTubessa että Facebookissa valtavaksi noussut ilmiö

Vuoden actionvideo

Video, joka koukuttaa taidolla tai toiminnalla ja joka saa katsojan adrenaliinin virtaamaan. Jännän äärellä!

Suzuki 1000cc GSX-R Snow Bike 170HP!

STUNT FREAKS TEAM

Vauhdikasta moottorikelkkailua upeiden ja värikkäiden tehosteiden keskellä. Yhdistelmä taidokkuutta ja kevyttä huumoria.

Jorkki 4 Länsimetro

BIISONIMAFIA

Erittäin viihdyttävä ja huumoriltaan ajankohtainen video, jonka sekä kuvaus että tehosteiden laatu pitää otteessaan.

Parhaat Futishetket 2017

ILARIPRO

Tekijän jalkapallotaidot ovat omaa luokkaansa, mikä välittyy videolta hienosti. Koostevideo on rakennettu siten, että se antaa sopivasti tilaa itse asialle: huikean jalkapallotaituruuden ihastelemiselle.

Vuoden kauneus- ja muotivideo

Video, joka on inspiroinut tyylillään tai auttanut katsojia löytämään jotain uutta omaan lookiinsa. Olet ainutlaatuinen!

”Kuollut nukke” -maskeeraus

MANDIMAI

Video on lajissaan eli maskeeraus-genressä erinomaisesti toteutettu. Sen avulla katsoja pystyy helposti ja halvasti toteuttamaan upean maskeerauksen itse.

Get Cyber With Me

PAHALAPSI

Video esittelee mielenkiintoisen cybergootti-tyylin laadukkaalla tavalla. Samalla video on kiinnostava matka yhden alakulttuurin maailmaan. Tekijän sympaattinen persoonallisuus tulee hyvin esiin.

Back to School Looks

TUME

Videon tekninen toteutus ja tyyli ovat omaa luokkaansa. Tekijä tarjoaa oivallisia vinkkejä käytännölliseen ja tyylikkääseen arkimuotiin ihailtavalla tavalla.

Vuoden komediavideo

Video, joka on viihdyttänyt ja naurattanut kekseliäällä tavalla. Hyväntuulisuutta maailmaan viljelevä teos. Ettei elämä olisi liian laiffia!

Mä oon mä

JALMARI SIILI

Video on osoitus siitä, että laadukasta komiikkaa voi tehdä yksinkertaisella tavalla. Erittäin onnistunut parodia aiheesta, joka oli videon julkaisuajankohtana ajankohtainen.

A-Lapset ASMR

A-LAPSET

Yhdistelmä hersyvää sekoilua ja ajankohtaista aihetta, joka on pitänyt monien naurulihakset kunnossa! Tekijöiden veikeä tyyli ja hauskat oivallukset tuovat yhteen monia onnistuneen parodian aineksia.

Ope rageaa pahasti

HURHUR

Videon tekijä taipuu todella moneen erilaiseen rooliin yhdellä videolla! Sketsin karikatyyrit ovat onnistuneita ja video edustaa hyvällä tavalla klassista YouTuben sketsikulttuuria.

Vuoden pelivideo

Video, joka on temmannut mukaansa toiseen universumiin ja tarjonnut ainutlaatuisia kokemuksia arjen lagauksen keskelle. Game on!

Miten ne ei löydä mua??

DEATA

Kyseessä on poikkeuksellisen laadukkaasti editoitu pelivideo. Kaikki elementit loksahtavat paikoilleen. Kokonaisuus on rytmitetty niin, että pelivideoita vähemmän seuraavakin koukuttuu.

Mummon elämäntarina

NEDDEPLAY

Videolla suosittu peli on valjastettu oivallisella tavalla tarinankerronnan välineeksi. Kohtaukset on lavastettu, rakennettu ja toteutettu hienosti.

Raketti trolli! | Fortnite Suomi

ROPONEN

Video tarjoilee kekseliään ja viihdyttävän tulokulman suosittuun peliin, josta on tehty lukuisia videoita ja erottuu siten hyvin joukosta. Yksinkertainen idea erittäin viihdyttävästi toteutettuna.

Vuoden kuvaus- ja editointi

Video, jonka kuvaus, leikkaus ja visuaalinen kokonaisuus häikäisee laadullaan. Erinomaista taitoa ja osaamista osoittava teos. Well done!

Vanhukset festareilla! // Ruisrock 2017

JESSE BRAUN

Sekä kuvaus että editointi edustavat taidokasta kädenjälkeä. Suomitubesta on vaikea löytää montaa kanavaa, jonka videot olisivat visuaalisesti samaa luokkaa. Kauniit kuvat tukevat kokonaisuudessaan hyvin my day -kerrontaa.

Sirkkoja ja kalastusvehkeitä

VINKARE, MATTEPLAYS, MATIAS AURAMO

Video on oiva osoitus siitä, minkälaista jälkeää syntyy, kun useampi taitava kuvaaja ja editoija tekevät tiiminä yhteistyötä. Laatu on YouTube-maailmassa omaa luokkaansa. Videon visuaalinen maailma ja editoinnin rytmi tukevat hyvin itse sisältöä.

Travel near (Welcome to Finland)

TIMO WILDERNESS

Videolla erityisesti leikkaus ja kokonaisuuden suunnittelu ovat poikkeuksellisen laadukkaita. Visuaalinen ilme ja tekninen toteutus vahvistavat videon tarkoitusta ja saavat katsojan innostumaan ja inspiroitumaan rakkaasta kotimaastaan.

Vuoden kaupallinen yhteistyö

Video, joka on luovalla ja oivaltavalla tavalla ilahduttanut sekä tubettajan katsojakuntaa että edistänyt yhteistyökumppanin tavotteisiin pääsyä. Win-win -video!

1980-luvulla

JUSTIMUSFILMS

Hersyvä kunnianosoitus vuosikymmenistä mahtavimmalle! Video on hieno osoitus siitä, miten yhteistyövideon voi tehdä kekseliäällä tavalla, joka hyödyttää varmasti tekijöitä, katsojia ja yhteistyökumppania.

Mummo ja hummus

HERMANNI

Hurmaava ja sympaattinen video! Yhteistyö on toteutettu erittäin persoonallisella ja omaperäisellä tavalla.

Gynellä käyminen

ELISA MALIK

Tärkeästä aiheesta tehty yhteistyö, jonka avulla yhteistyökumppani tavoittaa oleellisen kohderyhmän. Videon tekijä osoittaa videolla taitoa ja rohkeutta.

Vuoden maailmanparannus

Video, joka on edistänyt hyviä arvoja tai saanut aikaan konkreettista muutosta, tehnyt maailmasta hieman paremman paikan elää. Valopilkku, joka on tuonut toivoa!

Kiusaaminen

JENNYSVOICES

Rohkean omakohtainen puheenvuoro aina valitettavasti yhtä ajankohtaisesta aiheesta. Videon tekninen toteutus on upea. Video on tarjonnut varmasti rohkaisua ja apua monelle nuorelle.

Totuus meidän erosta…

MISKAMH

Osoitus siitä että maailmanparannuksen ei tarvitse aina olla vakavaa. Pintatasolla video on hauskaa huumoria, mutta syvemmällä se muistuttaa lähdekritiikin tärkeydestä. Jää soimaan päähän.

Mä oon masentunut

KALENTERIKARJU

Tekijä onnistuu rohkealla ja avoimella kerronnallaan välittämään aitoja tunteita. Videon sanoma on rohkaiseva ja auttaa kädestä pitäen lukuisia ihmisiä, jotka kamppailevat masennuksen kanssa, joka on yksi maailman yleisimmistä mielenterveyden haasteista.

Vuoden tarina

Video, jonka fiktiivinen tai tositapahtumiin perustuva tarinankerronta on temmannut mukaansa. Käsikirjoitus tai tarinallinen sisältö ovat omaa luokkaansa. Jokaisella meillä on tarina, joka ansaitsee tulla kuulluksi!

Käytin kolikkoa karttana

ELOAVILLE

Mitä jos antaisit kolikon ratkaista elämän päätökset? Rohkea tempaus vie katsojan Aasian seikkailulle, joka muistuttaa avoimuudesta elämän mahdollisuuksiin ja uusiin ihmisiin tutustumisen tärkeydestä. Omaperäinen idea, joka on toteutettu laadukkaalla otteella.

Älä vastaa kutsuun

FINNTOP5

Tekijän kerrontatyyli vangitsee katsojan jännittäviin tositarinoihin ihmisistä, joiden elämä sai järkyttävän käänteen. Video on toteutettu visuaalisesti tyylikkäästi ja teknisesti laadukkaalla tavalla.

Ei Joosea tälläkään videolla

EEDDSPEAKS & SAMI HARMAALA

Laadukas syväluotaus sketsiryhmän taakse henkilökuvan kautta. Eetun inhimillinen haastattelutyyli ja Samin avoimuus tuovat tubettajien tarinasta esiin sellaisia puolia, joita moni ei tiedä. Työn rankemmastakin puolesta eli työuupumuksesta puhutaan rehellisesti.

Vuoden vlogi

Video, joka on parhaalla tavalla tuonut esille vloggaajan elämää tai ajatuksia. Aitoutta ja persoonallisuutta esiin tuova kokonaisuus. Elämä on laiffia!

Surfing in a private jet

JARNO LAASALA

Video on my day -genressä poikkeuksellisen laadukkaasti toteutettu. Vauhdikas kokonaisuus, viihdyttävä kerronta ja tyylikäs kuvaus pitävät otteessaan. Katsoja pääsee tekijän mukana kokemaan asioita, joihin moni ei tavallisesti pääse.

”Käteiset jäi hotelliin”

SARA KAROLIINA

Tyylikäs my day -tyyliin toteutettu matkavideo. Omakohtaisen, rennon ja paikoin hauskan kerronnan lisäksi video on rytmitetty visuaalisesti upeilla B-rullakuvilla. Video tarjoaa fiiliksen, että katsoja olisi mukana Balin matkalla.

Joulut ei tunnu enää joululta

IINAPS

My day -jouluvideo, johon on tuotu mukaan poikkeuksellisen syvällinen henkilökohtainen ulottuvuus. Moni katsoja kykenee samaistumaan tekijän tunteisiin ja kokemuksiin. Rohkea ja tärkeä puheenvuoro.

Vuoden video

Vuoden mieleenpainuvin video!

Jäädytin itseni -130°C asteessa

RONI BACK

Suosittu video vie katsojan mukaan täysin uuteen kokemukseen! Kokonaisuudessaan vlogissa on kaikki elementit kohdallaan. Kertojan omakohtaisuus ja rento jutustelu sopivat hyvin genreen.

Kohtaan suurimman pelkoni

MMIISAS

Inspiroiva video kannustaa katsojia tekemään elämässään rohkeita päätöksiä ja astumaan mukavuusalueen ulkopuolelle. Videon tekijä heittäytyy omakohtaisesti tilanteeseen ja katsoja elää voimakkaasti hänen mukanaan.

Jyväskylä

KALEVAUVA.FI

Loistava idea, jossa yhdistyy hyvä musiikki, oivallinen sanatoteutus ja hauskat kuvat. Tekijät ovat onnistuneet luomaan ilmiön ja jalostamaan sen erittäin kovalle tasolle. Videossa on kaikki kohdillaan.

Yleisön suosikkivideo -kategoriaan on valittu videoita, jotka ovat olleet viimeisen vuoden aikana erityisen suosittuja. Videot ovat otteeltaan oivaltavia ja ne on toteutettu laadukkaalla tai viihdyttävällä tavalla. Yleisö pääsee äänestämään ehdokkaista oman suosikkinsa lähempänä tapahtumaa.