Info

saapuminen

Tubecon 2018 järjestetään Helsingin Messukeskuksessa. Messukeskus sijaitsee Helsingin Pasilassa hyvien liikenneyhteyksien varrella. Sisäänkäynti tapahtumaan tapahtuu joko eteläisestä tai pohjoisesta sisäänkäynnistä.

Tarkemmat tulo-ohjeet löydät Messukeskuksen omilta verkkosivuilta.

Usein kysytyt kysymykset

Tubeconista ja sen sisällöstä

Tubeconin tarkoitus on luoda yhteisöllisyyttä tubettajien kesken sekä tubettajien ja heidän seuraajiensa välille. Tapahtuma tekee tubekulttuuria näkyväksi ja edistää kaikkien videontekijöiden mahdollisuuksia ja etuja Suomessa. Tubecon myös edistää nuorten hyvinvointia ja suvaitsevaisuuden toteutumista sekä tekee hyväntekeväisyyttä. Yhdessä järjestettävä suurtapahtuma mahdollistaa ison näkyvyyden näille aiheille ja ainutlaatuisen liveohjelman tuottamisen.

Katso vastaukset Tubeconin organisaatioon ja talouteen liittyen Suomen tubettajat ry:n kattavasta FAQ-osiosta.

Tapahtuman sisällöstä vastaavat tubettajat itse Suomen tubettajat ry -yhdistyksen kautta. Vuoden 2018 tapahtuman suunnittelun käynnisti syksyllä 2017 valittu tubettajista koostuva hallitus. Tapahtumaan valitut tubettajat suunnittelevat ja toteuttavat sisällön yhdessä yhdistyksen johdolla tubettajalähtöisesti.

Tapahtumaan pyritään valitsemaan mahdollisimman laaja kattaus erilaisia ja eri genrejä edustavia tubettajia. Vuoden 2018 tapahtumaan järjestettiin avoin haku 26.3–29.4. Mikäli et tullut tällä kertaa valituksi tubettajaksi, voit edelleen osallistua videontekijöille suunnattuun sisältöön hankkimalla Tube-Akatemia -lipun.

Suomalainen tubeskene on erittäin laaja ja maassamme on tuhansia erikokoisia tubekanavia. On siis ymmärrettävää, että niinkään suuressa tapahtumassa kuin Tubeconissa ei ole mukana kaikki tubettajat. Kaikki tapahtuman arvoja edistävät tubettajat ovat kuitenkin tervetulleita!

Tubecon Video Awards on gaala, jossa juhlitaan luovuutta ja suomalaisia videontekijöitä. Sen tarkoituksena on antaa yhteisöstämme nousevaa julkista tunnustusta videontekijöille, jotka ovat onnistuneet kategoriassaan erityisen hyvin. Aikaisemmin Tubeconissa on järjestetty Tubecon Awards, mikä on kerännyt paljon positiivista huomiota ja kokemuksia, mutta jonka osa on kokenut asettavan tubettajia väärällä tavalla kilpailuasetelmaan. Video Awardsin tarkoitus onkin nostaa esiin kategoriassaan laadukkaita videoita ja hyviä tarinoita. Kilpailulla halutaan myös tukea videoiden entistäkin laadukkaampaa tekokulttuuria. Tarkoituksena on viedä eteenpäin kaikkia tekijöitä ja juhlia luovuutta. Awardsit ovat usein laajasti esillä myös televisiossa ja perinteisessä mediassa, mistä kaikki tubettajat hyötyvät suorasti ja epäsuorasti. Videoiden asettaminen ehdolle ja valintaprosessi tehdään mahdollisimman avoimeksi

Käytännön järjestelyistä

Messukeskus mahdollistaa tilana paremmin yhteisöllisen ja monipuolisen tapahtuman. Messukeskus mahdollistaa TubeCityn rakentamisen, jossa kohtaamisia ja ohjelmaa tapahtuu eri kaupunginosissa. Tilana Messukeskus on myös suurempi ja siellä on esimerkiksi hyvin liikkumatilaa isoillekin ihmisjoukoille. Tällaiseen tapahtumaan Messukeskus on mukava, turvallinen ja kävijöiden hyvinvointia palveleva.

Osa tapahtumaan osallistuvista tubettajista järjestävät Meet & Greet -tapaamisia. Niistä löydät lisää tietoa täältä . Kaikki tubettajat eivät kuitenkaan järjestä tapaamisia, vaan ovat mukana ohjelmassa eri tavoin. Joidenkin kanssa saatat päästä tekemään yhdessä jotain, kuten pelaamaan. Kannattaa tutustua ohjelmaan täältä ja selvittää, missä pääset näkemään juuri sinun lempitubettajasi. Vaikka et pääsisikään osallistumaan tapaamiseen, tapahtumassa tubettajia pääsee varmasti näkemään livenä!

Tubeconin turvallisuudesta vastaa Local Crew, joka on maamme johtava tapahtumaturvallisuuden ammattilainen. Kävijät voivat olla varmoja siitä, että tapahtuma on turvallinen. Kerrothan kuitenkin heti jollekin henkilökunnan jäsenelle, jos kohtaat tapahtumassa jotain mieltä vaivaavaa tai häiritsevää. Henkilökunnan puoleen voi kääntyä tilanteessa kuin tilanteessa.

Lista kielletyistä asioista julkaistaan lähempänä tapahtumaa.

Messukeskuksessa on useita eri ravintoloita, niistä lisää tietoa Messukeskuksen sivuilla.

Tubeconin turvatarkastuksesta saat tuoda läpi tyhjän vesipullon (ei lasinen). Tapahtumassa on useita vesipisteitä, joista voit täyttää pulloosi juomavettä.

Vanhemmille ja huoltajille

Tubettaja on YouTubeen ja usein myös muihin sosiaalisen median kanaviin sisältöä tekevä henkilö. Tubettajat ovat nousseet viime vuosina nuorten suurimmiksi idoleiksi joiden videoita katsotaan päivittäin satoja tunteja pelkästään Suomessa. Tubettajien sisältö vaihtelee omasta elämästä kertovista videoista erilaisiin aihepiireihin, kuten pelit, tekniikka, kauneus, meikit ja matkustaminen.

Tubecon on Helsingin Messukeskuksessa järjestettävä tapahtuma, jossa vierailijat pääsevät tapaamaan tubettajia ja osallistumaan tubettajien suunnittelemaan ohjelmaan. Tapahtuman keskiössä on TubeCity, jonka yhteydessä on erilaisia tapahtumapisteitä ja erikokoisia lavoja. Vierailijoita on odotettavissa päivittäin tuhansia, joten varaudu suurtapahtuman tunnelmaan.

Tapahtuman ohjelma on suunnattu kaikenikäisille. Esimerkiksi paneelilavoilla keskustellaan aiheista, jotka koskettavat eri-ikäisiä ja erilaisista lähtökohdista sekä kiinnostuksenkohteista tulevia ihmisiä. Mikäli tulet tapahtumaan huollettaviesi johdolla, tapahtuma tarjoaa varmasti myös sinulle mielekästä sisältöä. Täysi-ikäisille alueella on myös oma K18-alue, jossa voit rentoutua päivän aikana.

Mikäli olet tulossa tapahtumaan perheen lasten ja nuorimpien johdolla, kannattaa kuunnella heidän asiantuntemustaan ja kysellä heiltä oppia tubettajista sekä näiden maailmasta. Käy huolellisesti lapsesi kanssa läpi yhteiset pelisäännöt, tapaamispisteet sekä huolto tapahtuman aikana. Ota huomioon ainakin seuraavat asiat:

  • Olet itse paras arvioimaan omaa lastasi: huomioi, että tapahtumassa on mukana tuhansia muita lapsia ja nuoria
  • Tapahtuman aikana verkkoyhteydet voivat olla ruuhkaisia, joten sopikaa etukäteen missä tapaatte jos ette ole yhdessä
    • Tapahtumassa on karttaan merkitty erillinen tapaamispaikka, jonka löytää myös henkilökunnalta kysymällä, joten suosittelemme käyttämään sitä
  • Varmista, että lapsellasi on mahdollisuus ruokailla pitkän päivän aikana
  • Varmista, että lapsesi juo vettä päivän aikana – nesteen puutos iskee yllättäen!
  • Kerro, että hätätilanteessa tulee aina lähestyä aikuista henkilökunnan jäsentä
  • Käy läpi kiellettyjen esineiden lista ja varmista, ettei kiellettyjä tavaroita ole mukana
  • Osa Meet & Greeteistä arvotaan etukäteen ja tapaamisissa voi myös olla ruuhkaa. Kaikki tubettajat eivät myöskään järjestä tapaamisia. Käy lapsesi kanssa asia läpi etukäteen, jotta hän ymmärtää, ettei välttämättä pääse lempitubettajansa tapaamiseen. Suurin osa tubettajista on kuitenkin mukana eri ohjelmanumeroissa, joissa heitä näkee, joten kannattaa etukäteen katsoa, missä ohjelmissa lapsesi haluaa olla mukana.

 

Muista, että monelle nuorelle ja lapselle Tubecon on ensimmäinen festivaali- ja suurtapahtumakokemus, jossa tunteet ovat suuria ja voivat ottaa vallan. Mikäli haluat tapahtumasta lisätietoa, älä epäröi olla yhteydessä. Luethan ennen yhteydenottoa sivustoltamme löytyvät tapahtumatiedot.

Tapahtumatoimisto
[email protected]
040-769 6188