Info

saapuminen

Tubecon 2018 järjestetään Helsingin Messukeskuksessa. Messukeskus sijaitsee Helsingin Pasilassa hyvien liikenneyhteyksien varrella, joten suosittelemme saapumaan julkisilla, kävellen tai vaikkapa kaupunkipyörällä. Kauempaa saapuvia Tubecon kannustaa myös hyödyntämään ympäristöystävällisiä matkustustapoja, kuten junaa.  Sisäänkäynti tapahtumaan tapahtuu joko eteläisestä tai pohjoisesta sisäänkäynnistä.

Tarkemmat tulo-ohjeet löydät Messukeskuksen omilta verkkosivuilta.

Usein kysytyt kysymykset

Tubeconista ja sen sisällöstä

Tubeconin tarkoitus on luoda yhteisöllisyyttä tubettajien kesken sekä tubettajien ja heidän seuraajiensa välille. Tapahtuma tekee tubekulttuuria näkyväksi ja edistää kaikkien videontekijöiden mahdollisuuksia ja etuja Suomessa. Tubecon myös edistää nuorten hyvinvointia ja suvaitsevaisuuden toteutumista sekä tekee hyväntekeväisyyttä. Yhdessä järjestettävä suurtapahtuma mahdollistaa ison näkyvyyden näille aiheille ja ainutlaatuisen liveohjelman tuottamisen.

Katso vastaukset Tubeconin organisaatioon ja talouteen liittyen Suomen tubettajat ry:n kattavasta FAQ-osiosta.

Tapahtuman sisällöstä vastaavat tubettajat itse Suomen tubettajat ry -yhdistyksen kautta. Vuoden 2018 tapahtuman suunnittelun käynnisti syksyllä 2017 valittu tubettajista koostuva hallitus. Tapahtumaan valitut tubettajat suunnittelevat ja toteuttavat sisällön yhdessä yhdistyksen johdolla tubettajalähtöisesti.

Tapahtumaan pyritään valitsemaan mahdollisimman laaja kattaus erilaisia ja eri genrejä edustavia tubettajia. Vuoden 2018 tapahtumaan järjestettiin avoin haku 26.3–29.4. Mikäli et tullut tällä kertaa valituksi tubettajaksi, voit edelleen osallistua videontekijöille suunnattuun sisältöön hankkimalla Tube-Akatemia -lipun.

Suomalainen tubeskene on erittäin laaja ja maassamme on tuhansia erikokoisia tubekanavia. On siis ymmärrettävää, että niinkään suuressa tapahtumassa kuin Tubeconissa ei ole mukana kaikki tubettajat. Kaikki tapahtuman arvoja edistävät tubettajat ovat kuitenkin tervetulleita!

Tubecon Video Awards on gaala, jossa juhlitaan luovuutta ja suomalaisia videontekijöitä. Sen tarkoituksena on antaa yhteisöstämme nousevaa julkista tunnustusta videontekijöille, jotka ovat onnistuneet kategoriassaan erityisen hyvin. Aikaisemmin Tubeconissa on järjestetty Tubecon Awards, mikä on kerännyt paljon positiivista huomiota ja kokemuksia, mutta jonka osa on kokenut asettavan tubettajia väärällä tavalla kilpailuasetelmaan. Video Awardsin tarkoitus onkin nostaa esiin kategoriassaan laadukkaita videoita ja hyviä tarinoita. Kilpailulla halutaan myös tukea videoiden entistäkin laadukkaampaa tekokulttuuria. Tarkoituksena on viedä eteenpäin kaikkia tekijöitä ja juhlia luovuutta. Awardsit ovat usein laajasti esillä myös televisiossa ja perinteisessä mediassa, mistä kaikki tubettajat hyötyvät suorasti ja epäsuorasti. Videoiden asettaminen ehdolle ja valintaprosessi tehdään mahdollisimman avoimeksi

Käytännön järjestelyistä

Löytötavarat toimitetaan Suomen Löytötavaratoimistoon ja niitä voi tiedustella puhelimitse

Puhelinpalvelu 0600 41006, 24h

Käyntiosoite:
Mäkelänkatu 56, 00510 Helsinki
Aukioloajat ma-pe 10-18 ja la 10-14

Messukeskus mahdollistaa tilana paremmin yhteisöllisen ja monipuolisen tapahtuman. Messukeskus mahdollistaa TubeCityn rakentamisen, jossa kohtaamisia ja ohjelmaa tapahtuu eri kaupunginosissa. Tilana Messukeskus on myös suurempi ja siellä on esimerkiksi hyvin liikkumatilaa isoillekin ihmisjoukoille. Tällaiseen tapahtumaan Messukeskus on mukava, turvallinen ja kävijöiden hyvinvointia palveleva.

Osa tapahtumaan osallistuvista tubettajista järjestävät Meet & Greet -tapaamisia. Niistä löydät lisää tietoa täältä . Kaikki tubettajat eivät kuitenkaan järjestä tapaamisia, vaan ovat mukana ohjelmassa eri tavoin. Joidenkin kanssa saatat päästä tekemään yhdessä jotain, kuten pelaamaan. Kannattaa tutustua ohjelmaan täältä ja selvittää, missä pääset näkemään juuri sinun lempitubettajasi. Vaikka et pääsisikään osallistumaan tapaamiseen, tapahtumassa tubettajia pääsee varmasti näkemään livenä!

Tubeconin turvallisuudesta vastaa Local Crew, joka on maamme johtava tapahtumaturvallisuuden ammattilainen. Kävijät voivat olla varmoja siitä, että tapahtuma on turvallinen. Kerrothan kuitenkin heti jollekin henkilökunnan jäsenelle, jos kohtaat tapahtumassa jotain mieltä vaivaavaa tai häiritsevää. Henkilökunnan puoleen voi kääntyä tilanteessa kuin tilanteessa.

Tubecon on esteetön.

Messukeskuksen kaikki sisäänkäynnit ovat esteettömiä. Talon kaikkiin kerroksiin pääsee hissillä. Myös suurin osa Messukeskuksen ravintoloista on esteettömiä.

Vammaisen avustaja pääsee Messukeskuksen järjestämiin tapahtumiin maksutta sisään.

Opas- ja avustajakoirat ovat tervetulleita Messukeskukseen, huomioithan kuitenkin, että Tubecon on lastentapahtuma, joten koiraa häiritseviä valoja, melua ja juoksemista on paljon.

Kaikista kerroksista löytyy esteettömiä WC-tiloja.

Pysäköinti invaliditunnuksilla on Messukeskuksessa maksutonta. Pysäköintitalossa P1-tasolla on 20 invaliditunnuksella merkittyä pysäköintipaikkaa. Liikenteenohjaajilta saa ulosajolipun invalidikorttia näyttämällä.

SALLITUT ESINEET
avaamattomat muoviset max. 0,5 l virvoitusjuomapullot
tyhjät muoviset max. 0,5 l juomapullot
pienet eväät suljetuissa kaupan pakkauksissa (ei lasiastioita eikä nestemäisinä)
taskukamerat/pokkarit
järjestelmäkamerat, videokamerat ja äänityslaitteet
kännykkäkamerat ja tablettitietokoneet
liput/banderollit (ilman tankoja)
selfietikut

KIELLETYT ESINEET
lasipullot
tölkit
suljettavat astiat (termospullot ym.)
alkoholijuomat
huumausaineet
sateenvarjot
painavat/pitkät avainketjut
aerosolipullot (hiuslakka, suihkutettava hyönteismyrkky ym.)
teräaseet, monitoimityökalut, räjähteet, soihdut yms.
lupavapaat turvasumuttimet
radiopuhelimet
laserosoittimet
lippujen ja banderollien tangot/kepit
lemmikit

Messukeskuksessa on useita eri ravintoloita, niistä lisää tietoa Messukeskuksen sivuilla.

Suosittelemme ottamaan mukaan oman juomapullon, jolloin säästät sekä rahaa, että luontoa. Tubeconin turvatarkastuksesta saat tuoda läpi tyhjän vesipullon (ei lasinen). Tapahtumassa on useita vesipisteitä, joista voit täyttää pulloosi juomavettä ilmaiseksi.

Smart & Clean Tubecity: Maailman kestävin kaupunki

 • Tubecon tekee tilaisuudestaan maailman kestävimmän kaupungin – Smart & Clean TubeCityn.
 • Kuten oikea kaupunki, Tubecity pyrkii kannustamaan ”asukkaitaan” eli nuoria konkreettisiin vastuullisuustekoihin.
 • Tubecon panostaa itse kaupungin kestävyyteen tekemällä tapahtumaa kestävän kehityksen periaattein. Roskaa synnyttäviä ja kertakäyttöisiä materiaaleja käytetään minimaalisesti. Kuljetukset optimoidaan turhan liikenteen välttämiseksi, puitteet luodaan vuokratarpein ja mitä ei voida vuokrata, tehdään monivuotiseen käyttöön.
 • Nuoret osallistuvat Tubeconin aikana Smart & Clean Tubecity Challengeen. Siinä suoritetaan 8 eri tehtävää liittyen liikkumiseen, asumiseen sekä syömiseen ja kuluttamiseen. Tehtäviä suorittamalla osallistuu useiden erialaisten palkintojen arvontaan.
 • Mukana tekemässä kestäävää kaupunkia ovat pääkaupunkiseudun Smart & Clean -yhteisön jäsenet.

Testaa oletko uhka vai mahdollisuus – Ovatko elintapasi ympäristön puolella? Selvitä ympäristöprofiilisi Tubecon applikaation kautta Sitran Elämäntapatestillä ja voit voittaa lahjakortin kylpylään tai ravintolaan. Tarkista myös tulosten perusteella saamasi vinkit fiksuun ja kestävään arkeen.

Huomioithan tapahtumakävijänä sekä tapahtumakävijän huoltajana, että Tubecon 2018 taltioidaan YouTuben hengessä. Tapahtumasta tehdään Elisa Viihde-livestream, joka jää myös tallenteena verkkoon katseltavaksi, mahdollisesti kokonaisena tai pätkinä. Livestream tarkoittaa verkkoon tehtävää suoraa lähetystä.

Tubecon elää ja hengittää taltioinneista. Valokuvaaminen, videointi ja kommentointi ja kommunikointi on sallittua ja jopa suotavaa. Sehän on kulttuurimme ydin! Eli siis TUBECONista tallentuu materiaalia verkkoon myös kaikkien osallistujien toimesta. Jokaisella tapahtumakävijällä on mahdollisuus päätyä myös näihin kuviin ja tunnelmiin.
Tapahtuman virallinen hashtag on #TUBECON #TUBECITY. Huomioithan, että suuresta väkimäärästä johtuen mobiili- ja matkapuhelinverkko voi ruuhkautua. Katsomoissa on tarjolla tapahtumakävijöille langaton verkko.

Vanhemmille ja huoltajille

Tubettaja on YouTubeen ja usein myös muihin sosiaalisen median kanaviin sisältöä tekevä henkilö. Tubettajat ovat nousseet viime vuosina nuorten suurimmiksi idoleiksi joiden videoita katsotaan päivittäin satoja tunteja pelkästään Suomessa. Tubettajien sisältö vaihtelee omasta elämästä kertovista videoista erilaisiin aihepiireihin, kuten pelit, tekniikka, kauneus, meikit ja matkustaminen.

Tubecon on Helsingin Messukeskuksessa järjestettävä tapahtuma, jossa vierailijat pääsevät tapaamaan tubettajia ja osallistumaan tubettajien suunnittelemaan ohjelmaan. Tapahtuman keskiössä on TubeCity, jonka yhteydessä on erilaisia tapahtumapisteitä ja erikokoisia lavoja. Vierailijoita on odotettavissa päivittäin tuhansia, joten varaudu suurtapahtuman tunnelmaan.

Tapahtumasta löytyy ohjelmaa kaikenikäisille. Esimerkiksi paneelilavoilla voit seurata monipuolisia keskusteluja ja Fazerin ruokakorttelissa maistella ja seurata ruoka-aiheista ohjelmaa.  Täysi-ikäisille on myös oma Seiskan K18-alue, jossa voit rentoutua päivän aikana. Suosittelemme sukeltamaan VR-elämyksen maailmaan Kampin pisteellä ja tutustumaan OPn Tulevaisuuskorttelin ASMR-rentoutusvideoihin. 

Mikäli olet tulossa tapahtumaan perheen lasten ja nuorimpien johdolla, kannattaa kuunnella heidän asiantuntemustaan ja kysellä heiltä oppia tubettajista sekä näiden maailmasta. Käy huolellisesti lapsesi kanssa läpi yhteiset pelisäännöt, tapaamispisteet sekä huolto tapahtuman aikana. Ota huomioon ainakin seuraavat asiat:

 • Olet itse paras arvioimaan omaa lastasi: huomioi, että tapahtumassa on mukana tuhansia muita lapsia ja nuoria
 • Tapahtuman aikana verkkoyhteydet voivat olla ruuhkaisia, joten sopikaa etukäteen missä tapaatte jos ette ole yhdessä
  • Tapahtumassa on karttaan merkitty erillinen tapaamispaikka, jonka löytää myös henkilökunnalta kysymällä, joten suosittelemme käyttämään sitä
 • Varmista, että lapsellasi on mahdollisuus ruokailla pitkän päivän aikana
 • Varmista, että lapsesi juo vettä päivän aikana – nesteen puutos iskee yllättäen!
 • Kerro, että hätätilanteessa tulee aina lähestyä aikuista henkilökunnan jäsentä
 • Käy läpi kiellettyjen esineiden lista ja varmista, ettei kiellettyjä tavaroita ole mukana
 • Osa Meet & Greeteistä arvotaan etukäteen ja tapaamisissa voi myös olla ruuhkaa. Kaikki tubettajat eivät myöskään järjestä tapaamisia. Käy lapsesi kanssa asia läpi etukäteen, jotta hän ymmärtää, ettei välttämättä pääse lempitubettajansa tapaamiseen. Suurin osa tubettajista on kuitenkin mukana eri ohjelmanumeroissa, joissa heitä näkee, joten kannattaa etukäteen katsoa, missä ohjelmissa lapsesi haluaa olla mukana.

Tubecon on ikärajaton tapahtuma, mutta on suositeltavaa, että alle 12-vuotiaat saapuvat tapahtumaan aikuisen seurassa.

Alle 3-vuotiaat lapset pääsevät tapahtumaan aikuisen seurassa ilmaiseksi.

 

Muista, että monelle nuorelle ja lapselle Tubecon on ensimmäinen festivaali- ja suurtapahtumakokemus, jossa tunteet ovat suuria ja voivat ottaa vallan. Mikäli haluat tapahtumasta lisätietoa, älä epäröi olla yhteydessä. Luethan ennen yhteydenottoa sivustoltamme löytyvät tapahtumatiedot.

Tapahtumatoimisto
[email protected]