Mukana paljon uutta, monipuolista, viihdyttävää ja osallistavaa sisältöä

Tubeconin 2018 ohjelma on julkaistu. Ensimmäistä kertaa Helsingin Messukeskuksessa järjestettävän Tubeconin ohjelmassa korostuu laadukas viihde, sisältöjen monipuolisuus ja vuorovaikutus tubettajien ja heidän seuraajiensa välillä. Lisäksi ensimmäistä kertaa järjestettävä Tube-Akatemia tarjoaa koulutuksia niille, jotka haluavat kehittyä eteenpäin tubealalla ja videoiden tekemisessä.

Messukeskukseen rakentuu 17.-18.8. kokonainen kaupunki, TubeCity, jonka tunnelmaan on haettu inspiraatiota yöllisestä Tokiosta. Tubettajien suunnittelema ja toteuttama ohjelma tapahtuu TubeCityn eri kaupunginosissa. Ohjelma on suunnattu kaikenikäisille mukana on muun muassa vauhtikortteli, muoti- ja kauneuskortteli, Yle Kioski -paneelilava sekä K18-kortteli.

 

Hauskoja hetkiä ja monipuolisesti sisältöjä

Suomen suurimman tubetapahtuman ohjelma käynnistyy perjantaina ainutlaatuisella Minun tarinani –avajaisshow’lla, jossa nähdään hauskojen hetkien lisäksi muun muassa vaikutusvaltainen yllätysvieras. Show korkkaa upouuden TubeCityn stadionin, jossa soi perjantai-iltana hyväntekeväisyyskonsertti Sekasin-chatin hyväksi ja lauantai-iltana uudistunut Tubecon Video Awards. Stadionilla vierailee tapahtuman mittaan tubemaailman suosittuja nimiä mitä erilaisimmista viihdyttävissä ohjelmanumeroissa. Yksi stadionin huippukohdista on lauantain jännitystä tihkuva TubeCity Ninja Challenge, jossa huipputubettajat Roni Back ja Miklu ottavat toisistaan mittaa ketteryyttä ja taitoa vaativalla ninjaradalla.

TubeCityn keskustan ytimessä on pyöreä tarinoiden lava, jossa haastatellaan pitkin tapahtumaa mielenkiintoisia sisällöntuottajia. Haastateltavien tarinoissa korostuu erilaisuus ja elämän monet värit – lavalla puhutaan paitsi elämän kohokohdista ja seikkailuista, myös niistä vaikeista hetkistä, jotka tekevät meistä ihmisiä.

Tämän vuoden Tubeconissa keskustelupaneeleilla on entistä keskeisempi rooli. Tyylikäs Yle Kioskin tuottama paneelilava on keskeisellä paikalla TubeCityssä. Lavalle nousevat suositut tubettajat keskustelemaan sekä tubealaan liittyvistä aiheista, kuten fanitus, nettikiusaaminen ja trollaus että elämän eri osa-alueista, kuten some parisuhteessa, itsetunto ja minäkuva sekä HLBTIQ+.

 

Osallistavaa ohjelmaa tuben eri genrejen parissa

TubeCityn kaupunginosissa pääsee viettämään aikaa YouTuben eri genrejen parissa, yhdessä monenlaisten sisällöntuottajien kanssa. Tapahtuman kestosuosikkeihin lukeutuu peliluola. Sen ohjelman kohokohtia ovat skabat, joissa seuraajat pääsevät pelaamaan yhdessä pelitubettajien kanssa eri tietokonepelejä. Uusien videopelien lisäksi alueen ohjelmassa fiilistellään kuitenkin myös retrohengessä lautapelien ja 8-bittisen Nintendon parissa. Peliluolan paneeleissa keskustellaan muun muassa pelaamiseen liittyvistä ilmiöistä.

Osallistavaa ohjelmaa on luvassa myös TubeCityn muoti- ja kauneuskorttelissä sekä täysin uudessa ruokakorttelissa. Muoti- ja kauneuskorttelissa meikkitubettajat keskustelevat pukeutumisen ja meikkaamisen trendeistä. Hauskoissa haasteissa tubettajat pääsevät meikkaamaan seuraajiaan ja kokeilemaan, minkälainen meikki syntyy silmät sidottuna. Ruokakorttelissa tubettajat testaavat omia taitojaan kokkaushaasteissa esimerkiksi Junior MasterChefia vastaan. 

Tubeconiin rakentuu myös ensimmäistä kertaa vauhtikortteli, jonka mikroautoradalla tapahtumavierailijat pääsevät kokeilemaan ajotaitojaan. Vauhtikorttelin ohjelmassa nähdään myös kilpa-ajoja ja scoottikilpailuja eri tubettajien välillä. Vauhdin huuman jälkeen TubeCity tarjoaa halukkaille rauhoittumista live ASMR:n parissa.

 

Opi ammattilaisilta

Tubeconissa 2018 järjestetään uusi Tube-Akatemia, jonka ohjelmaan saavat osallistua Tubeconiin osallistuvat tubettajat ja erillisen Tube-Akatemia -lipun ostaneet. Akatemian koulutusten tarkoituksena on auttaa videontekijöitä kehittymään paitsi sisällöllisesti myös teknisesti paremmiksi.

Tube-Akatemiassa puhujina ja kouluttajina toimivat sekä menestyneet tubettajat että videotuotannon eri alojen ammattilaiset. Ohjelma alkaa alusta eli tubettamisen aloittamisen vinkeistä ja sisältää muun muassa työpajoja, joissa opitaan tubettamiseen käytettävästä kalustosta, videoeditoinnista ja valaistuksesta. Lisäksi akatemiassa näkökulmana on vahvasti tubettaminen ammattina: miten tehdä tubettamisesta kannattavaa ja miten hallita omaa julkisuuskuvaansa? 

Tubeconin 2018 ohjelmaan ja sitä toteuttaviin tubettajiin voi käydä tutustumassa verkkosivujemme ohjelma-osiosta. Tämä uutinen sisälsi vain muutamia poimintoja TubeCityn monipuolisesta tarjonnasta. Ohjelma myös täydentyy ja laajenee kesän kuluessa. Tubeconin ohjelman suunnittelusta ja toteuttamisesta vastaavat tubettajat itse Suomen tubettajat ry:n valitseman hallituksen johdolla. Lisätietoja yhdistyksestä ja sen toiminnasta löydät täältä.