Suomen parhaat YouTube-videot palkitaan Tubecon-tapahtuman yhteydessä järjestettävässä palkintogaalassa Messukeskuksessa 18.8.2018. Uudistuneiden Awardsien painopiste on nyt parhaiden sisältöjen palkitsemisessa. Kilpailun tavoitteena on juhlia luovuutta sekä nostaa esiin omaperäisiä videosisältöjä, laadukasta osaamista ja hyviä tarinoita.

– Palkintogaala on suosittu ja odotettu tapahtuma, jossa on aiemmin palkittu videontekijöitä. Nyt me tubettajat kuitenkin halusimme mennä itse taiteenlajin ytimeen, minkä vuoksi siirryimme palkitsemaan videosisältöjä, kertoo Tubeconin sisällöstä vastaava Suomen tubettajat ry:n puheenjohtaja Jussi Koski.

Tubecon Video Awardseissa kilpailee yhteensä 36 videota yhdessätoista kategoriassa. Palkintojuhlassa tunnustusta jaetaan esimerkiksi vuoden maailmanparannusvideolle, vuoden kaupalliselle yhteistyölle sekä vuoden tarinalle. Ehdolla olevien videoiden tekijöihin lukeutuu pitkän linjan konkareita, mutta myös monia vähemmän tunnettuja tekijöitä, jotka ovat onnistuneet luomaan ainutlaatuisen laadukkaita tuotoksia.

– YouTube-videot viihdyttävät, koskettavat ja muuttavat maailmaa. Meillä on ehdolla järjettömän monipuolinen kattaus Suomen parhaita videoita erittäin kovilta tekijöiltä.

Videoiden asettaminen ehdolle ja valintaprosessi on tehty mahdollisimman avoimeksi. Yleisö on voinut osallistua prosessiin ehdottamalla videoita mukaan kilpailuun, ja Suomen tubettajat ry:n nimittämä ammattilaisraati on valinnut näiden joukosta kolme ehdokasta kuhunkin kategoriaan.

– Ehdotuksia vuoden parhaisiin videoihin tuli lähes kaksi tuhatta ja raadilla oli todella vaativa työ nostaa niistä parhaat joka kategoriaan. Lopullisen voittajan äänestävät Tubeconiin tulevat tubettajat, eli potentiaalisen voittajan on vakuutettava videomaailman konkarit, Koski avaa uudistuneen kilpailun prosessia.

Kilpailun ehdokkaisiin eli vuoden parhaisiin suomalaisiin YouTube-videoihin pääsee tutustumaan sivujen Video Awards -osiossa. Tubecon Video Awards järjestetään livenä Helsingin Messukeskuksessa ja lähetetään suorana Elisa Viihteessä ja Viafree-palvelussa.