Tubecon on kokenut monia uudistuksia sitten viime vuoden. Yksi suurimmista konkreettisista muutoksista on tapahtuman siirtyminen Hartwall Arenalta Messukeskukseen. Vuoden vaiheessa järjestetyssä Suomen tubettajat ry:n launch partyssa kokoontui noin 50 kutsuttua tubettajaa. Messukeskukseen siirtymisen lisäksi tapahtumassa esiteltiin tämän vuoden teema ”Minun tarinani” ja käytiin läpi Tubeconin omistajuussuhteiden muutosta.

– Tubettajien yhdistys omistaa nyt 80% Suomen tubetapahtumat Oy:sta eli sillä on avaimet käsissään uudistuvan Tubeconin järjestämisestä Suomessa, yhdistyksen puheenjohtaja Jussi Koski kertoo. Uudet omistussuhteet tarkoittavat sitä, että tapahtuma on aidosti tubettajien yhteisön tekemä ja että se on jatkossakin vakaalla pohjalla. Messukeskus mahdollistaa sen, että voimme nostaa tapahtuman seuraavalle tasolle, hän jatkaa.

 

TIEDOT UUDISTUKSISTA ON OTETTIIN VASTAAN INNOSTUNEESTI

 

Tubettajat ja hallituksen jäsenet ovat ottaneet tiedon uudistuksista innolla vastaan:

– Ootan innolla seuraavan vuoden Tubeconia, vaikka viimevuotisissakaan ei ole ollut mielestäni mitään sen suurempaa ongelmaa. Skene kehittyy ja uudistuu, joten tämä muutos oli kuitenkin erittäin hyvä asia tehdä, kuvailee tubettaja Roni Bäck.

– Todella siistiä, että tapahtuma uudistuu! Vähän tuntuu siltä, että Messukeskuksessa tullaan järkkäämään paras Tubecon tähän mennessä, kertoo Tume.

Hallituksen jäsen Ville Mäkipelto toteaa, että YouTube on tekijöiltään ja sisällöltään valtavan monipuolinen.
– Tubeconissa näkyy erilaisten sisältöjen rikkaus – pelikanavat, LPS-kanavat, kauneuskanavat, tiedekanavat, actionjutut, huumori, musiikki vain muutamia mainitakseni – nämä tulevat olemaan tapahtumassa esillä.

Tubeyhteisön rikkaus on aina ollut laaja moniäänisyys. Tubettajien yhdistys haluaa jatkossakin etsiä yhteistä suuntaa ja tahtotilaa. Tubeconissa alusta asti mukana ollut Suomen Tubetapahtumien hallituksen väistyvä puheenjohtaja Pauli Kopu on myös suunnasta mielissään:

– Näitä muutoksia on työstetty jo pidemmän aikaa. Osa asioista tapahtuu hitaammin ja osa nopeammin, mutta nyt on hienoa päästä kertomaan tästä kaikesta taustalle tehdystä työstä, joka on lähtenyt tubettajien aloitteesta – aivan kuten Tubecon itsekin.