Tubecon ja Smart & Clean -projekti ovat kehittäneet maailmassa ensimmäisenä keinon aktivoida tapahtumakävijöitä vaikuttaviin tekoihin ympäri vuoden. Tubecon-app ohjaa itse tapahtumassa useisiin erilaisiin ilmastonmuutosta hillitseviin tekoihin.

– Meille on tärkeää, että Tubeconin kävijät saavat tapahtumasta mahdollisimman paljon irti. Vaikka tärkeintä on hyvä ohjelma ja omien tubettajaidoleiden tapaaminen, niin applikaatio ja tehtävät paikan päällä tuovat kaikille kävijöille hauskaa ja maailmaa parantavaa tekemistä, Suomen Tubettajien hallituksen puheenjohtaja Jussi Koski kertoo.

Tubecon appista näkee tapahtuman ohjelman ja siinä voi ilmoittautua Special Meet and Greetien arvontaan. Applikaatio ohjaa 21 erilaiseen tehtävään tapahtuman aikana. Tapahtumat vaihtelevat vähiten energiaa kuluttavan laitteen tunnistamisesta erilaisten ruokien maisteluun ja itselleen tsemppausviestin lähettämiseen. Tapahtumia suorittamalla osallistuu uusiin hyvien palkintojen arvontoihin. Tehtäviä tulee lisää koko vuoden ajan Tubecon-tapahtumien välissä.

Tubecon app nyt ladattavissa App Storesta ja Google Playsta.

– Meidän viestimme on, että maailman parantaminen on hauskaa ja se parantaa myös omaa elämää. Applikaatiossa liitytään oman suosikkitubettajan tiimiin ja tilaisuuden voittajatiimin tubettaja palkitaan lopuksi kestävän kehityksen palkinnolla, Jussi Koski kertoo.

Kyseessä on tubeconilaisten mukaan maailman ensimmäinen tapahtuma-appi, joka ohjaa oikeanlaisiin tekoihin tapahtumassa ja myös tapahtumien välillä. Tubecon-tapahtumien välillä Tubeconin ja Smart & Clean -yhteisön kumppanit voivat aktivoida yhteisöä applikaation avulla. Tärkeää on, että teot edistävät
kestävää kehitystä.

– Esimerkiksi yhteistyö jonkun tubettajan kanssa voi ohjata kestäviin tekoihin applikaation ohjaamana. Näin nuoret sitoutuvat vaikuttavaan käyttäytymiseen, Smart & Clean projektin Eetu Helminen sanoo.

Applikaation toteuttaa Adventure Club, joka on muun muassa aiemmin tuottanut koululaisten hyvinvointia ja opiskelurauhaa lisäävän Mightyfier-sovelluksen.

– Meille on tärkeää, että teemme merkityksellisiä projekteja, jotka voivat parhaimmissa tapauksissa oivalluttaa yksilöitä muutokseen ja tehdä tätä kautta hyvää koko yhteiskunnalle – niin kuin tässä – aikaansaada konkreettisia, ilmastopositiivisia tekoja. Siksi on ollut ilo olla mukana tekemässä nuorille sovellusta, jossa yhdistyvät hauskuus, ilmastomyönteisten tekojen suosiminen ja oikeiden asioiden tekeminen. Tästä voi kehittyä jotain täysin poikkeuksellista, Adventure Clubin toimitusjohtaja Kimmo Timonen pohtii.

Lisätietoja:
Eetu Helminen, Smart & Clean -säätiö, [email protected], 040 537 6597
Jussi Koski, Suomen tubettajat ry, [email protected] 050 529 2391

Smart & Clean järjesti keväällä #munteko -haasteen, jossa nuoria haastettiin tekemään maailmaa parantavia tekoja ja videoimaan niitä. Smart & Clean -yhteisö osti viisi videota käyttöönsä. Niillä viestitään kaupunkilaisten, kaupunkien ja yritysten tekojen merkityksestä ilmastonmuutoksen hillitsemisessä sekä kiertotalouden edistämisessä. www.munteko.fi

Smart & Clean on määräaikainen projekti, jossa kaupungit, yritykset, tutkimuslaitokset ja valtiolliset toimijat rakentavat merkittäviä tekoja, jotka parantavat ihmisten elämänlaatua, vähentävät päästöjä ja luovat Suomeen uutta liiketoimintaa. Teot voivat olla teknologioita, ratkaisuja tai palveluita kansalaisille esimerkiksi rakennetussa ympäristössä, energiajärjestelmässä ja liikkumisessa. Tavoitteena on, että pääkaupunkiseutu ja Lahti ovat vuonna 2021 maailman paras testialue älykkäille ja puhtaille ratkaisuille. www.smartclean.fi, @SmartClean_fi, LinkedIn: Smart & Clean Community